Kinderen banner

 

Taalschool013

Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom bestaat de Taalschool? (missie)

 

De Taalschool is een stedelijke voorziening voor nieuwkomers in de leeftijd van 4-12 jaar die in Nederland onderwijs willen of moeten volgen. Onze leerlingen zijn afkomstig uit heel de wereld, spreken niet of onvoldoende de Nederlandse taal en krijgen bij ons gedurende 1 á 2 jaar onder andere een intensief woordenschatprogramma aangeboden waarbij ook aandacht is voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen binnen een nieuwe cultuur.

 

 

De Taalschool wil effectief onderwijs verzorgen dat aansluit bij het individuele niveau van de kinderen uit de doelgroep, hun ontwikkeling stimuleren en met hen een uitstroomniveau bereiken dat de hoogste slagingskans biedt op de vervolgschool. Daarnaast wil de Taalschool respect voor de diverse culturele achtergronden van de leerlingen uitdragen, binnen een veilige leeromgeving. 

 

Welkom op de Taalschool website. Bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de taalschool of werkt met anderstalige kinderen.

 

 

 

Meer weten? Klik op: Een dagje meekijken met Meneer Marten

 

 

 

 

 

Foto's ->   Foto's

 

 

 

 

Wat wil de Taalschool voor kinderen en hun ouders betekenen? (visie)

 

De Taalschool wil kinderen de Nederlandse taal leren zodat ze bij doorstroming naar het regulier onderwijs Nederlands spreken, lezen en schrijven - passend bij het vastgestelde uitstroomniveau. Daarnaast wil de Taalschool een veilige leeromgeving zijn waar leerlingen zich sociaal emotioneel kunnen ontwikkelen en zich hierbij begeleid weten door de leerkrachten.